Vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag

@Erik Feenstra

Vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Iedere eerste vrijdag van oktober worden wensen van ouderen vervuld door het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met lokale comités, bedrijven en vrijwilligers. ‘Ouderen staan deze dag aan het roer’, meldt het Ouderenfonds, ‘zij dienen een wens in die ze moeilijk alleen kunnen realiseren.’

Doel van de Nationale Ouderendag is het bestrijden van eenzaamheid en het bevorderen van zelfredzaamheid: met deze dag ‘betrekken we ouderen (weer) bij de maatschappij en helpen we de eenzaamheid terug te dringen. We stimuleren de interactie tussen jong en oud: veelal jonge vrijwilligers vervullen de wensen van ouderen.’ De Internationale Dag van de Ouderen vindt plaats sinds 1990 en is een initiatief van de Verenigde Naties. In 2009 bedacht Maurits Barendrecht de Nationale Ouderendag.

 

Lees ook:Gratis kerstdiners Nationaal Ouderenfonds volgeboekt
Lees ook:Nationale Reddingsbootdag 2014
Lees ook:Week van de Eenzaamheid 2013
Lees ook:Zaterdag 6 mei: Nationale Reddingsbootdag 2017
Lees ook:NLdoet – vrijwillig meehelpen bij klussen in het hele land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>