Nationale Reddingsbootdag 2014

Zaterdag 3 mei is Nationale Reddingsbootdag, de jaarlijkse landelijke open dag van de 45 reddingsstations van Koninklijke Nederlandse redding Maatschappij (KNRM). Doel is om (nieuwe) donateurs en geïnteresseerden kennis te laten maken met het reddingswerk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de maatschappij. De KNRM moet het hebben van vrijwilligers: met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingsstation en staan alle dagen van het jaar 24 uur per dag klaar.

Zonder de circa 1300 vrijwilligers kan de maatschappij niet bestaan. Zij kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van ‘redders aan de wal’, zoals de KNRM haar donateurs noemt. En voor die gulle gevers is de Nationale Reddingsbootdag. De maatschappij telt 45 reddingstations langs de hele kust en aan de grote binnenwateren, zoals het IJsselmeer, Markermeer, Randmeren en de Zuid-Hollandse en Zeeuwse Delta. Op de Waddeneilanden zijn in de zomer Lifeguardposten. Verder is de KNRM present op uiteenlopende beurzen en bij lokale activiteiten. In Den Helder staat het Reddingmuseum ‘Dorus Rijkers’.

Lees ook:Zaterdag 6 mei: Nationale Reddingsbootdag 2017
Lees ook:Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen
Lees ook:Vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag
Lees ook:De Museumvrijwilliger is goud waard!
Lees ook:Bejaard koppel 48 uur gestrand op Gooimeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>