Prinses Beatrix op bezoek in Lemmer

Friesland-Position[1]Prinses Beatrix was zaterdag 20 juni op bezoek in de Friese stad Lemmer, onder meer ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Stichting Stamboek Ronde- en Platbodemjachten (SSRP), een register voor historische schepen dat in 1955 werd opgericht. De prinses is beschermvrouwe van de stichting. De jubileumreünie was bij watersportvereniging ‘De Zevenwolden‘ in Lemmer, die 150 jaar bestaat.

De prinses kwam met haar privé-jacht, de Groene Draek en stond enige tijd zelf aan het roer. Haar schip staat in het register ingeschreven onder nummer 1. Het was in 1956 een cadeau van ‘Varend Nederland’ aan de 18-jarige prinses. In Lemmer nam ze een vlootschouw af en op het IJsselmeer was ze aanwezig bij het admiraalzeilen. Haar zoon, koning Willem-Alexander, stond vanochtend even aan het roer van het schip van Team Brunel in de haven van Scheveningen, waar de schepen van de Volvo Ocean race een pitstop hadden gemaakt. ‘s Middags was de koning in Leeuwarden om de de Marijkedag mee te vieren.

Lees ook:Boten Volvo Ocean Race vertrekken uit Scheveningen; koning bezoekt schip team Brunel
Lees ook:Maria Louisejaar: Koning bezoekt Marijkedag Leeuwarden
Lees ook:Koningin doopt cruiseschip Eurodam
Lees ook:IFKS Skûtsjesilen 2016 start 13 augustus in Hindeloopen
Lees ook:IFKS Skûtsjesilen 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>