Feest Slachtofferhulp en Pieter van Vollenhoven in Beatrix Theater

nederland19[1]Slachtofferhulp bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wordt maandag 8 december gevierd in het Beatrix Theater, met als hoofdgast Pieter van Vollenhoven. Hij richtte het Fonds Slachtofferhulp op, de organsatie die slachtoffers van rampen, misdrijven en ongelukken bijstaat. De man van prinses Margriet werd op 30 april 75 jaar, maar viert dat maandag. In overleg met de jarige is een muzikaal programma voorbereid onder de noemer ‘Circle of Life’, waarin de maatschappelijke betrokkenheid van muziek centraal staat, met als basis de geschiedenis van de musical, waar Van Vollenhoven erg van houdt.

Zaterdag vertelde Van Vollenhoven in het EO-televisieprogramma Blauw Bloed over de moeizame start van Slachtofferhulp, in een tijd waar amper oog was voor slachtoffers. Met pianoconcerten van de ‘Gevleugelde Vrienden’ met Louis van Dijk en de in 1996 overleden Pim Jacobs speelde hij de beginjaren het te besteden budget voor het fonds bij elkaar (video: klik hier). In 1996 verbonden zeven grote organisaties zich als Founding Members aan het Fonds, waaronder de ANWB, ING en de Staatsloterij. Dat betekende de eerste steun vanuit het bedrijfsleven. Na hen volgden meer bedrijven en werden Vriend van het Fonds Slachtofferhulp, inmiddels zijn het er circa honderd.

Lees ook:Jubileumboek 75-jarig Duinrell
Lees ook:Nationale Herdenking MH17 in de RAI
Lees ook:Afsluiting Ebola-actie op 28 november in Beeld en Geluid in Hilversum
Lees ook:Winkeluitje Alphen eindigt in bloedbad
Lees ook:Joodse humor in ‘Lach en Vergeet’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>