Sail Giethoorn 2014

IMG_20160604_175031Donderdag 12 tot en met zondag 15 juni beleeft het Overijsselse Giethoorn een uniek spektakel: de eerste editie van Sail Giethoorn. De bedoeling is dat het event zich eens in de vier jaar afspeelt en kleinere events is de tussenliggende jaren. Een groot aantal Hollands Glorie zeilschepen verzamelen zich voor de eerste editie van SAIL Giethoorn: houten tjottertjes, lemsteraken, botters en andere klassieke varende monumenten die ooit de Nederlandse economie draaiende hielden.

Donderdag verzamelen meer dan 200 historische en authentieke platbodems in alle soorten en maten zich in nabijgelegen havenstadjes als Blokzijl, Zwartsluis, Steenwijk en Vollenhove, om vrijdagochtend massaal naar Giethoorn te varen. Aan het eind van de middag liggen de deelnemende schepen afgemeerd bij het grote Sailterrein, dat wordt ingericht bij Waterresort Bodelaeke, en wordt Sail officieel geopend. Tijdens het weekend zijn er races, een vlootschouw, demonstraties van andere watersporten en is er culinair genoegen.

Een van de hoogtepunt wordt het Captains Dinner, bereid door sterrenkoks, onder wie Martin Kruithof uit Giethoorn, initiatiefnemer van dit event. Zondag is er een klassiek brunchconcert, zijn er drakenbootraces en nemen vrijwel alle schepen deel aan het admiraalzeilen. Naast zeilraces voor klassieke zeilschepen wordt het (wereld)kampioenschap punterzeilen gevaren: het Beukelaker Open. Bij Bodelaeke wordt een nautische fair ingericht en is er volop kindervertier.

Lees ook:Sail Kampen 2010
Lees ook:Officiële SAIL Amsterdam 2015 app nu te downloaden
Lees ook:Tall Ships Races Antwerpen – 7 t/m 10 juli
Lees ook:SAIL Thank You Parade op zondag 23 augustus
Lees ook:Den Helder is klaar voor de Tall Ships

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>