Sail Kampen 2010

Vrijdag 2 tot en met maandag 5 april 2010 staat Kampen in het teken van de vierde editie van Sail Kampen (2014: klik hier). Na het succes in 2007 bereidt de oude Hanzestad aan de IJssel zich  opnieuw voor op een groot feest rond Pasen. Vrijdag varen zo’n 50 schepen uit het hele land naar Kampen, waaronder 25 historische zeilschepen, maar ook botters, punters en stoomschepen. Vanaf 20.15 uur neemt Erica Terpstra de verlichte vlootschouw af, begeleid door elf muziekkorpsen. Dat vormt de officiële opening van het nautische evenement, dat na Sail Amsterdam en Delfsail het grootste van Nederland is.

In 2002 trok het festijn al 100.000 bezoekers, in 2004 het dubbele aantal en in 2007 zelfs 225.000. De waterrijke geschiedenis komt tot leven met de historische schepen langs en activiteiten op de kade:  een Sail-markt, demonstraties, kermisattracties, recordpogingen, horecagelegenheden en optredens van shantykoren en artiesten in de feesttent op het Hagenplein. Zo vindt vrijdag vanaf 18.30 uur het NK Uienpellen plaats, zaterdag de hele dag het Shantyfestival en zaterdag –en zondagmiddag demonstraties van de Koninklijke Marine. Het publiek kan op historische  schepen een tochtje over de IJssel maken. Vrijdagavond treden Nick & Simon, Marissa & Danita, The Showmasters en Diep Triest op. Zaterdag is het Sail Piratenfestival met onder andere Stef Ekkel en Jannes. Maandag wordt om 22.30 uur afgesloten met een slotmanifestatie.

Lees ook:Sail Kampen 2014
Lees ook:Sail Kampen trekt tweehonderdduizend bezoekers
Lees ook:Kampen: Oostwal Botterrace
Lees ook:Doesburg 777 HanzeWaterkantfestival
Lees ook:Sail de Ruyter Zeeland in Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>