Pinksterfeesten Delfzijl 2014

pinksterfeesten[1]Woensdag 4 tot en met maandag 9 juni vinden in Delfzijl voor de 138e keer de Pinksterfeesten plaats (2016: klik hier). Sinds 1876 wordt gevierd dat het Eemskanaal tussen Delfzijl en de stad Groningen is gegraven en dat daarbij de haven van Delfzijl ontstond. Op en rond de haven is van alles te doen, met als hoogtepunt op Pinkstermaandag het dijkfeest en afsluitend vuurwerk. Tweehonderd 200 jaar geleden verlieten de Franse troepen de vesting Delfzijl ‘met vliegend vaandel en slaande trom’. Dat wordt herdacht met de voorstelling ‘De laatste vriend van Napoleon’.

De Marine brengt een vlootbezoek, er zijn zeil- en roeiwedstrijden, fanfares, optredens van bekende artiesten en er is kermis, de Pinkster Zee Wandeltocht over de dijk en ‘hoog opknallend’ vuurwerk. Op ‘Zotte Zondag’ is er een grote braderie en een vol programma met artiesten op de havenboulevard, met veel artiesten. In 1876 ontstond de Koninklijke Zeil -en Roeivereniging Neptunus, die sinds 1876 ieder voorjaar wedstrijden organiseert voor opvarenden van schepen die in de wintermaanden in Delfzijl moesten doorbrengen.

Lees ook:Delfzijl beleeft de 140e editie van haar Pinksterfeesten
Lees ook:Pinksterfeesten Delfzijl – al sinds 1876
Lees ook:Pinksterfeesten Delfzijl
Lees ook:Pinksterfeesten Delfzijl
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>