North Sea Regatta 2012

Dinsdag 15 tot en met Pinkstermaandag 28 mei 2012 vinden voor de kust van Scheveningen de jaarlijkse zeilwedstrijden plaats: de Delta Lloyd North Sea Regatta 2012 (editie 2013: klik hier). Het evenement begint met de Vuurschepenrace, vanaf 15 mei van Scheveningen naar Harwich. Na dag rust op Hemelvaartsdag volgt vrijdag 18 mei de terugweg: de R.O.C.R. North Sea Race van Harwich naar Scheveningen. Tijdens het Pinksterweekend (25-28/5) vinden de races plaats op vijf wedstrijdbanen op de Noordzee voor Scheveningen en zijn er in het vissersplaatsje activiteiten als een Regattamarkt, muzikale optredens en Dj’s.

 

Tijdens het Pinksterweekend verschijnen circa 400 boten aan de start van de verschillende wedstrijdbanen. Veel topzeilers kiezen voor de Delta Lloyd Regatta in Medemblik, maar het deelnemersveld is goed vertegenwoordigd met professionele en niet-professionele zeilers. De Vuurschepenrace is de traditionele openingswedstrijd van de North Sea Regatta. De Haagse sportwethouder lost om 19.00 uur het startschot vanaf een schip van de Koninklijke marine. Aan deze tocht doen circa 50 schepen mee. De route van 110 nautische mijlen over de Noordzee is enigszins gewijzigd, om de zeiljachten niet in de buurt te platen komen van de windmolenparken voor de Engelse kust. Aan de terugtocht vanaf 18 mei doen ook veel Engelse jachten mee.

Lees ook:Delta Lloyd North Sea Regatta 2015 Scheveningen
Lees ook:Vuurschepenrace en North Sea race
Lees ook:Delta Lloyd North Sea Regatta
Lees ook:Delta Lloyd North Sea Regatta 2014 voor kust Scheveningen
Lees ook:North Sea Regatta Scheveningen 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>