North Sea Regatta Scheveningen 2013

Vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei 2013 vindt voor de kust van Scheveningen de jaarlijkse Delta Lloyd North Sea Regatta (2014: klik hier). Het evenement begon dinsdag 7 mei traditiegetrouw met de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich en vrijdag 10 mei terug. Tijdens het Pinksterweekend vinden de races plaats op vijf wedstrijdbanen op de Noordzee voor Scheveningen. Naast sport op zee is er aan land ook volop te beleven. Nieuw is de North Sea Kitchen, met als publiekstrekker chef-kok Herman den Blijker. Hij zal tijdens het culinaire evenement ‘Patatjes Stoofvlees’ en zelfbereide kroketten en bitterballen aanbieden. Er komen meer topkoks en restaurants naar het evenemententerrein aan de Scheveningsekade (Hellingweg), iedere dag vanaf 14.00 uur (toegang gratis).

Zoals ieder jaar is er een gevarieerd muziekprogramma, zoals Sterk, de huisband van Delta Lloys en The Originals op vrijdag, Superstijl DJ op zaterdag en op zondag The Captain Midnight Band. Maandag eindigt de Regatta om 17.00 uur met de prijsuitreiking. Dit keer worden meer internationale profzeilers verwacht dan voorgaande jaren. De Gazprom Swan 60-klasse komt met vijf tot zes nieuwe 60-voeters naar Scheveningen, met aan boord zeilers uit het profcircuit. Vanuit de Olympische hoek is de nieuwe mixed multihull Nacra 17-klasse toegevoegd. Een deel van de deelnemers komt voor het eerst voor de Haagse kust in actie, ter voorbereiding op de allereerste WK Nacra 17 dat in juli in Scheveningen plaatsvindt.

Lees ook:Vuurschepenrace en North Sea race
Lees ook:Delta Lloyd North Sea Regatta 2015 Scheveningen
Lees ook:North Sea Regatta 2012
Lees ook:Delta Lloyd North Sea Regatta 2014 voor kust Scheveningen
Lees ook:Delta Lloyd North Sea Regatta

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>