Lekkodagen Wijk bij Duurstede

Vrijdag 23 tot en met zondag 25 september 2011 vindt in Wijk bij Duurstede de zesde editie plaats van de Lekkodagen (2013: klik hier). Vijf jaar geleden organiseerden een aantal scheepsfanaten een evenement met historische schepen in de oude haven van het ruim 700 jaar oude Wijk bij Duurstede: de Lekkodagen. Bij dit stadje, beroemd van het schilderij de Molen van Ruysdael, gaat de Rijn over in de Lek. Vrijdag varen de boten vanaf 12.00 uur de haven binnen; tot in de late uurtjes zijn de schepen feeëriek verlicht.

Zaterdag en zondag zijn de boten te bezichtigen en zijn er rondvaarten met stoomsleepboot Jan de Sterke. Zaterdag opent de burgemeester om 13.00 uur het shantyfestival op de markt, ondersteund door scheepstoeters. Om 15.00 uur begint de wedstrijd elastiek roeien. Om 20.30 uur is op de Lek de verlichte avondvaart te bewonderen, met muziek, zang en feestverlichting tot in de late uurtjes. Zondag is het programma vergelijkbaar met de dag ervoor. Daarnaast begint om 10.30 uur een rondleiding door de historische binnenstad en ’s middags een demonstratie van ouder tractoren. ‘s Avonds zijn de nog aanwezige boten nog eenmaal feestelijk verlicht. Maandag zijn uiterlijk 12.00 uur alle boten vertrokken. De oude Walpoortmolen van Wijk bij Duurstede is de enige ter wereld waar een weg onderdoor loopt, maar dat is niet de wereldberoemde molen van Ruysdael: die stond westelijker op de stadswal en daarvan zijn alleen funderingsresten over. Het rivierstadje beschouwt zichzelf als ‘het enige Bourgondische stadje boven de grote rivieren. De oude binnenstad herbergt veel horeca, winkels en galerieën.

Lees ook:Lekkodagen 2010 Wijk bij Duurstede
Lees ook:Lekkodagen 2012 in Wijk bij Duurstede
Lees ook:Lekkodagen en Shanty Festival in Wijk bij Duurstede
Lees ook:Lekkodagen en Shantyfestival Rijn & Lek in Wijk bij Duurstede
Lees ook:Lekkodagen 2009 Wijk bij Duurstede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>