Lekkodagen 2009 Wijk bij Duurstede

Vier jaar geleden bundelden een aantal scheepsfreaks de krachten en organiseerden een evenement met historische schepen in de oude haven van het ruim 700 jaar oude Wijk bij Duurstede: de Lekkodagen (editie 2012: klik hier). Op deze plek gaat de Rijn over in de Lek. Dit jaar vindt het evenement voor de vierde keer plaats: op zaterdag 26 en zondag 27 september 2009. Vrijdag varen ruim 50 deelnemende boten vanaf 12.00 uur de haven binnen; tot in de late uurtjes zijn de schepen feeëriek verlicht.

Zaterdag en zondag zijn de boten te bezichtigen, zijn er rondvaarten met een stoomsleepboot en demonstraties oudemotoren. Zaterdag 13.00 uur opent de burgemeester het jaarlijkse Shanty Festival op de Markt, ondersteund door scheepstoeters. Om 20.30 uur doen de deelnemende boten mee aan een verlichte avondvaart op de Lek, met muziek en zang. Zondag klinken zeemansliederen vanaf de wal en later op de Harmonie III, die een rondvaart met de fanfare maakt en ’s avonds zijn alle boten nog eenmaal feestelijk verlicht. Maandag zijn uiterlijk 12.00 uur alle boten vertrokken.

De oude Walpoortmolen van Wijk bij Duurstede is de enige ter wereld waar een weg onderdoor loopt, maar dat is niet de wereldberoemde molen van Ruysdael: die stond westelijker op de stadswal en daarvan zijn alleen funderingsresten over. Het rivierstadje beschouwt zichzelf als ‘het enige Bourgondische stadje boven de grote rivieren. De oude binnenstad herbergt veel horeca, winkels en galerieën (iedere eerste zondag van de maand is het koopzondag) en een bezoek aan kasteel Duurstede met het park is een aanrader.

Lees ook:Lekkodagen 2010 Wijk bij Duurstede
Lees ook:Lekkodagen 2012 in Wijk bij Duurstede
Lees ook:Lekkodagen Wijk bij Duurstede
Lees ook:Lekkodagen en Shanty Festival in Wijk bij Duurstede
Lees ook:Lekkodagen Wijk bij Duurstede – vrijdag 23 t/m zondag 25 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>