HISWA 2011 in de RAI

Dinsdag 1 maart 2011 opent in de Amsterdamse RAI de grootste jaarlijkse watersportbeurs van de Benelux, HISWA 2011 (editie 2013: klik hier). De jaarlijkse opening van het vaarseizoen heeft een nieuwe naam: de HISWA Amsterdam Boat Show. Tot en met zondag 6 maart zijn zeven hallen gevuld met meer dan 500 boten, duizenden accessoires, nieuwe producten en allerlei activiteiten.

 

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 februari werden zes boten over de weg van de Amstelkade naar de RAI vervoerd: de grootste was een reddingboot van 18,6 meter lang en ruim 6 meter breed. Verkeerslichten en tramleidingen moesten tijdelijk worden weggehaald voor het transport. Naast vetrouwde onderdelen als het Zeiltheater, het Day Sailer Paviljoen en het Doe-Het-Zelf plein staat de beurs bol van noviteiten. Nieuw dit jaar zijn het Havenplein, het Productenplein, de Sloepenplaza en het Vlaanderen paviljoen. Zeilmeisje Lara Dekker onderbreekt haar wereldomzeiling om haar ervaringen te delen op de HISWA: iedere dag vertelt ze in het Zeiltheater over haar reis. Bij dagelijkse zeilclinics in het bassin brengt ze jongeren de kneepjes van het zeilen bij.

Dinsdag vertelt de Britse zeillegende Sir Robin Knox-Johnston in het Zeiltheater over de Clipper Round the World Yacht Race. Hij zeilde in 1969 als eerste non-stop de wereld rond. Vrijdag deelt vijfvoudig wereldkampioene in de 470 klasse, Lobke Berkhout, haar ervaringen in het Zeiltheater. Op de openingsdag worden de HISWA innovatieprijs en de Boot van het Jaar uitgereikt. HISWA werd in 1932 door een aantal bootbouwers en handelaren opgericht als brancheorganisatie voor watersportbedrijven: inmiddels zijn 1200 bedrijven in 17 bedrijfstakken daarbij aangesloten. In 1933 organiseerden zij de eerste tentoonstelling. De eerste week van september vindt ieder jaar ‘HISWA te Water’ plaats in de jachthaven Marina Seaport in IJmuiden. De beurs is open op dinsdag, woensdag en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekers kunnen voordeling reizen met de trein.

Lees ook:HISWA 2012 in de RAI
Lees ook:HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI
Lees ook:Woensdag 16 maart: start HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI
Lees ook:HISWA 2010 in de RAI
Lees ook:HISWA 2009 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>