Finale EK Korfbal 2010 in Ahoy Rotterdam

Zondag 31 oktober 2010 vinden in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam de finale en de wedstrijd om het brons plaats van het  Europees Kampioenschap (EK) Korfbal. Nederland en België, de twee sterkste korfballanden ter wereld, maken hun reputatie meer dan waar en staan tegen elkaar in de finale.  Beide landen boekten in de halve finales op vrijdag monsterzeges: Nederland versloeg Tsjechië met 36-11, België won van Duitsland met 34-11. Nederland moet zondag als regerend Europees kampioen haar titel verdedigen. De NOS zendt de finale live uit op Nederland 1. Beide wedstrijden zijn live ook online te bekijken.

Het toernooi begon 22 oktober 2010 met groepswedstrijden in Tilburg, Leeuwarden, Almelo en Den Haag en Rotterdam. op verschillende locaties in Nederland.. Nadat alle poulewedstrijden waren gespeeld, verhuisde het EK op 25 oktober naar het Topsportcentrum Rotterdam. Na afloop van de finale is er in Ahoy een groot slotfeest in de Korfbal Xperience Hal, met verschillende Dj’s en de kersverse kampioenen. Er zijn ook wedstrijden om de 7e en de 8e plaats (aanvang 09.00 uur en om de 5e en de 6e plaats (aanvang 11.00 uur). De strijd om het brons begint om 13.00 uur, de finale om 15.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:EK Korfbal 2010 in Nederland
Lees ook:Korfbal Challenge Rotterdam
Lees ook:Zaalkorfbal bekerfinale in uitverkocht Ahoy
Lees ook:NK turnen: Fantastic Gymnastic 2009 Ahoy
Lees ook:WK BMX 2014 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>