Marathon Eindhoven 2010

Op zondag 10 oktober 2010 vindt de 27e Marathon Eindhoven plaats (editie 2012: klik hier). In 1982 vond  de marathon hier voor het eerst plaats, tijdens de viering van ‘Eindhoven 750 Jaar Stad’. Deze marathon is geliefd bij publiek, sporters en toppers uit binnen -en buitenland en staat inmiddels in de top-10 van de snelste marathons ter wereld. Met meer dan 16.000 deelnemers en 150.000 bezoekers is deze dag uitgegroeid tot een  waar volksfeest. Het Trudo Runnersfestival beleeft haar tiende editie en is niet meer weg te denken bij deze marathon: een feestelijke en muzikale omlijsting met meer dan vijftig bandjes, Dj’s en blaaskapellen langs het parcours.

 

Zaterdag kunnen deelnemers vanaf 11 uur als opwarmertje de Lunchloop afleggen: een route van 5 kilometer door de binnenstad met een afsluitende  lunch in een eersteklas hotel. De limiet van 250 deelnemers is bereikt: inschrijving is niet meer mogelijk. Van 8 tot en met 10 oktober huisvest het Beursgebouw de Runnersbeurs: inschrijfbureau, ontmoetingsplaats voor sporters,  met naast een beursgedeelte  sportieve activiteiten op sponsorpleinen. Na-inschrijving kan hier tot en met zondag een uur voor de te lopen afstand en deelnemers kunnen hier hun rugnummer afhalen. De beurs is open vrijdag tot 21, zaterdag van 10 tot 18 en zondag van 08 tot 14 uur.

De hele en de halve marathon starten op de Emmasingel en eindigen op het Stadhuisplein. Het parcours komt langs alle landmarks van de stad; de Marathon begint om 11.00 uur en telt twee ronden, de ED Halve Marathon begint om 14.15 uur en telt één ronde. De IAK City Run voor de kinderen (6 km) start om 10.30 uur op de Willemstraat, de Mini Marathon (3 km) om 10.00 uur op het Korein Kinderplein op de Emmasingel; beiden eindigen op het Stadhuisplein op de Wal. Verder begint om 14.15 uur De Lage Landen Bedrijvenloop en om 11 uur meteen na de start van de marathon de DELA Estafettemarathon.

Lees ook:Marathon Eindhoven 2009
Lees ook:Lage Landen Marathon Eindhoven 2014
Lees ook:Marathon Eindhoven 2012
Lees ook:Marathon Eindhoven 2011
Lees ook:Lage Landen Marathon Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>