Draai van de Kaai met Frans Bauer

Maandag 2 augustus 2010 maakt Roosendaal zich op voor het jaarlijkse wielercriterium na de Tour: de Draai van de Kaai, dit jaar voor de 31e keer (editie 2012: klik hier). Het rennersveld liegt er niet om, met onder meer de groene truidrager Alessandro Petacchi, de witte truidrager Andy Schleck en de roze truidrager Ivan Basso. Ook Robert Geesink is van de partij en Koos Moerenhout en Servais Knaven rijden hun laatste draai. Bij de dames komt onder andere Marianne Vos. De organisatie zou dolgraag Lance Armstrong binnen willen halen, als boegbeeld in de strijd tegen kanker.

Drie mannen van het Roosendaalse wielercomité verloren afgelopen jaar hun vrouw aan de gevolgen van kanker. Lance Armstrong overleefde de ziekte en haalt sindsdien geld binnen voor zijn fonds Livestrong ten bate van de strijd tegen kanker. Hij weet van het Roosendaalse leed, maar is waarschijnlijk niet beschikbaar. Ook in dat geval zal het wielercomité een fors bedrag aan Livestrong overmaken.  Om 12.30 uur starten de Junioren (60 km), om 14.15 uur de Elite Neo’s/Beloften (80 km), om 16.30 uur de Elite Dames (60 km) en om 19.00 uur de Elite Profs (100 km). Via een groot scherm op het Kadeplein kunnen toeschouwers de koers volgen op het Kadeplein, dat is omgetoverd tot entertainmentplein, met optredens van onder andere Sieneke, Marianne Weber, Frans Bauer en Canvas.

Lees ook:Daai van de Kaai 2010 in Roosendaal
Lees ook:Draai van de Kaai in Roosendaal
Lees ook:Draai van de Kaai 2013
Lees ook:Draai van de Kaai in Roosendaal
Lees ook:Delta Ride for the Roses 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>