CHIO Rotterdam 2010

CHIO Rotterdam wordt dit jaar voor de 62e keer gehouden in het Kralingse Bos, van woensdag 16 tot en met zondag 20 juni 2010 (2013: klik hier). Het Concours Hippique International Officiel is het grootste internationale outdoor paardensport-evenement van Nederland. CHIO Rotterdam zorgt al jaren voor topsport en een uitverkocht huis op een prachtige locatie in het Kralingse Bos. Als een van de weinige ter wereld en als enige in Nederland presenteert het CHIO springen en dressuur als spannende landenwedstrijden. Dit jaar is het een belangrijk tussenstation op weg naar de Wereldruiterspelen in Kentucky. De jury bij de dressuur is dezelfde als in september in Kentucky. Het deelnemersveld is dan ook ijzersterk.

 

Naast wedstrijden is er een breed aanbod van shows, demonstraties en entertainment in het Stroo-Dorp. Ieder jaar komt een topartiest, zoals in het verleden Frans Bauer, Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato en Lee Towers. Ieder jaar blijft het tot het laatste moment een verrassing wie er komt. Na afloop van deze editie van de CHIO begint de nieuwbouw van een permanente paardensportaccommodatie in het Kralingse Bos, met onder meer een vaste tribune en kantoren. Het EK dressuur van 2011 staat al op het programma. Rotterdam hoopt twee jaar later het EK voor springruiters binnen te halen en in 2018 of 2022   ook  de Wereldruiterspelen.

 

Woensdag is de jeugdmiddag, met demonstraties, activiteiten en veerschillende vormen van paardensport voor de jeugd. In 2008 was donderdag de Salomé Ladies Day, met modeshows, workshops en lezingen. Op die dag droegen de dames net als in het Britse Ascot hoeden. De website meldt niet of dat dit jaar ook weer zo is. Sinds 1948 is vrijwel ieder jaar iemand van het Koninklijk Huis langs geweest. In 2008 bezocht koningin Beatrix de 60e editie van de kampioenschappen. Als prinses veroverde ze in 1957 met haar paard Foxtrot het kampioenschap Jachtpaarden in de Rotterdamse Manege. Haar vader, prins Bernhard, was beschermheer van het CHIO en deed zelf mee aan de eerste 10 afleveringen van het Concours Hippique.

Lees ook:Paardensportevenement CHIO Rotterdam
Lees ook:CHIO 2013 in Rotterdam
Lees ook:CHIO Rotterdam: paardensport op topniveau in Kralingse Bos
Lees ook:CHIO Rotterdam 2012
Lees ook:CHIO Rotterdam 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>