CHIO Rotterdam: paardensport op topniveau in Kralingse Bos

Donderdag 22 tot en met zondag 25 juni vindt in het Kralingse Bos in Rotterdam de 69e editie plaats van het  CHIO (Concours Hippique International Officiel), het oudste topsportevenement van  Rotterdam en het grootste paardensportevenement van Nederland. De CHIO hoort met vijf sterren tot de acht hippische topevenementen ter wereld: de ‘Champions League voor de paardensport’. Menig bondcoach zal de CHIO gebruiken als ‘meetmoment’ voor de komende EK Springen en Dressuur. 
-
Naast een programma vol dressuur– en springruitersport is er volop gezelligheid, met shows, alle gelegenheid om te netwerken en het Stroodorp: vroeger eenvoudige stands van stro, tegenwoordig fraaie luxe stands en eetgelegenheden.  Voor de kinderen is er de jeugdochtend op zondag, het scholenplan en het Infodin kinderdorp. Voor het bedrijfsleven is de CHIO al jaren een ideale ontmoetingsplaats. Samen met het KLM Open Golf en het ABNAMRO Tennis Tournament behoort het CHIO tot de top-3 van de Nederlandse hospitality evenementen.

Sinds 1948 komt vrijwel ieder jaar iemand van het Koninklijk Huis op bezoek. In 2008 bezocht koningin Beatrix de 60e editie van het CHIO. Als prinses won ze in 1957 met haar paard Foxtrot het kampioenschap Jachtpaarden in de Rotterdamse Manege. Haar vader, prins Bernhard, was beschermheer van het CHIO en deed zelf mee aan de eerste tien edities van het Concours Hippique. In 2011 jaar opende prins Willem Alexander de nieuwe accommodatie van het CHIO. Drie jaar geleden kwam het koninklijk gezin op de slotdag van de jubileumeditie, en prinses Beatrix op vrijdag. Tickets: zie website.

Lees ook:Paardensport Rotterdam: 68e editie CHIO in Kralingse Bos
Lees ook:CHIO 2014 – paardensport op topniveau in Rotterdam
Lees ook:CHIO 2015 in Kralingse Bos Rotterdam
Lees ook:CHIO 2013 in Rotterdam
Lees ook:CHIO Rotterdam 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>