Paardenvierdaagse Epe 2010

De vierdaagse is een typisch Nederlands fenomeen: de wandelvierdaagse, de zwemvierdaagse, de fietsvierdaagse, én de paardenvierdaagse (editie 2011: klik hier). In Epe (ten noorden van Apeldoorn) vindt van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 juni 2010 de 16e editie plaats van de Eper Paardenvierdaagse, het grootste recreatieve paarden-sportevenement van het land. Wat in 1993 begon als lokaal evenement, groeide uit tot een spektakel, ieder jaar in de tweede week van juni, waar enthousiaste deelnemers uit heel het land, maar ook uit België en Duitsland, naartoe komen.

 

De bosrijke omgeving van Epe kent veel ruiterpaden en boswegen. Vier gevarieerde routes van elk ruim 20 kilometer leiden de deelnemers door bossen, langs weides en over heidevelden. De routes beginnen en eindigen op een vast start/finishterrein aan de Officiersweg, tegenover camping ‘De Jagerstee’. Particulieren stellen hun bosgebieden open en de organisatie werkt nauw samen met de boswachterij. Daardoor kunnen de deelnemers op plekken komen die anders verboden zijn voor ruiters en menners. Op de derde avond is er een barbecue met muziek. Op de slotavond rijden de deelnemers in één lange stoet de glorieuze intocht door het centrum van Epe en staat het publiek klaar met bloemen en bosjes wortelen. De origineelste en stijlvolste uitdossingen verdienen prijzen. Iedereen die tenminste drie routes heeft afgelegd, ontvangt een lintje.

Lees ook:Paardenvierdaagse Epe
Lees ook:Paardenvierdaagse Epe
Lees ook:Eper paardenvierdaagsen – 14 t/m 17 juni
Lees ook:Eper Paarden4daagse 2015
Lees ook:Eper Paardenvierdaagse 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>