Paardenvierdaagse Epe

De vierdaagse is een typisch Nederlands fenomeen. Naast de wandelvierdaagse, de zwemvierdaagse en de fietsvierdaagse bestaat er ook een paardenvierdaagse. In Epe vindt van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juni 2009 de 16e Eper Paardenvierdaagse plaats (editie 2011: klik hier). Wat in 1993 begon als lokaal gebeuren, groeide in de loop der jaren uit tot een spektakel, ieder jaar in de tweede week van juni, waar enthousiaste deelnemers uit het hele land naartoe komen.

 

De bosrijke omgeving van Epe kent veel ruiterpaden en boswegen. Vier gevarieerde routes van elk ruim 20 kilometer leiden de deelnemers door bossen, langs weides en over heidevelden. De routes beginnen en eindigen op een vast start/finishterrein aan de Officiersweg, tegenover camping ‘De Jagerstee’. Particulieren stellen hun bosgebieden open en de organisatie werkt nauw samen met de boswachterij. Daardoor kunnen de deelnemers op plekken komen die anders verboden zijn voor ruiters en menners. Op de slotavond rijden de deelnemers in één lange stoet door het centrum van Epe: ze starten om 19.00 uur vanaf de Wachtelenberweg. Daarna wordt de Paardenvierdaagse afgesloten met de lintjesuitreiking, een feestavond met muziek en barbecue.

Lees ook:Paardenvierdaagse Epe 2010
Lees ook:Paardenvierdaagse Epe
Lees ook:Eper Paardenvierdaagse 2011
Lees ook:Eper paardenvierdaagsen – 14 t/m 17 juni
Lees ook:Eper Paarden4daagse 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>