WK Voetbalfeesten op campings en bungalowparken

Veel Nederlandse campings en bungalowparken bereiden zich voor op de komende WK voetbal. Oranjefans kunnen daardoor een ticket naar Zuid-Afrika uitsparen en in eigen land een feestje bouwen. Twee bedrijven pakken de Oranjefeesten extra groot aan. In het Brabantse Beekse Bergen wordt de hele camping ingericht in Zuid-Afrikaanse sfeer: ‘Zelfs de leeuwen bullen mee’. Center Parcs concentreert het voetbalfeest op De Eemhof in Zeewolde, dat wordt omgedoopt tot Oranje Dorp. Maar er zijn er meer: ook de camping in het Amsterdamse Bos kleurt oranje en de website www.voetbalcampings.nl krijgt  enthousiaste berichten van ondernemers die een Oranjefeest wel zien zitten en hun bedrijf in de lijst laten opnemen (bron: persbericht).

 

Niet elk bedrijf zit op oranjegekte te wachten: er zijn ook recreatieparken die het voetbal liever ‘low profile’  houden, zoals bleek uit een inventarisatie door de voetbalcamping website. Zo laat Landal Greenparks weten: ‘Onze parken/campings staan niet in het teken van voetbal, maar onze gasten kunnen het voetbal wel volgen op grote schermen in het restaurant, bar of andere locatie op het park. Wij gaan de parken/campings niet omtoveren met tribunes, versiering en toeters en bellen. Mocht Nederland echter heel ver komen, dan zullen er wel meer oranje accenten verschijnen.’ Behalve de Eemhof houden de andere Center Parcs de aandacht voor het WK  ook ‘low profile’. Oranjefans die op zoek zijn naar gelijkgestemden kunnen op www.voetbalcampings.nl en www.oranjeparken.nl zien op welke camping of bungalowpark ze die kunnen vinden. De website vermeldt ook bijzondere oranje-initiatieven op de recreatiebedrijven.

Lees ook:Met z’n allen Nederland-Slowakije kijken
Lees ook:Overijssel met 11 Best Campings een ultiem vakantieparadijs
Lees ook:Met z’n allen kijken naar WK Voetbal
Lees ook:Met z’n allen Nederland-Brazilië kijken
Lees ook:Kans op deelname Oranje aan WK voetbal in Rusland lijkt verkeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>