Concours Hippique Eindhoven

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 mei 2010 vindt bij de Karperdonkse Plas de 64e editie plaats van het Concours Hippique Eindhoven. Ieder jaar staat het Hemelvaartsweekend in de lichtstad in het teken van de paardensport, met vier dagen topsport door ruiters uit binnen –en buitenland. Het evenement is één van de grootste van de stad én gratis toegankelijk voor het publiek.

Update: het concours 2012 gaat niet door.

 

Naast internationale springwedstrijden is er een uitgebreid aanvullend programma, met onder andere dressuur, een promodorp en op Hemelvaartsdag de Manege Battle voor jongeren, de Jack Russel  hondenraces, Ladies Day met een hoedenparade á la Ascot en de traditionele koetsentocht door Eindhoven. Hoogtepunt is de enige officiële Derby van Nederland op zondag, een springwedstrijd met natuurlijke hindernissen, zoals de Devil’s Dyke en de Derby Wall. De Derby wordt sinds 1983 in Eindhoven gehouden en is sinds 1990 officieel erkend.

Lees ook:Internationaal Concours Hippique Indoor Brabant in Den Bosch
Lees ook:Concours Hippique Haarlemmermeer 2011
Lees ook:CHIO Rotterdam 2010
Lees ook:CHIO Rotterdam: paarden én Oranje
Lees ook:Paardensportevenement CHIO Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>