EK Tractor Pulling in Bakel

Bakel staat van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september 2009 op zijn kop vanwege het Europees kampioenschap EK Tractor Pulling. Het dorp in de Peel, ten oosten van Helmond, kent sinds 25 jaar een jaarlijks tractorpull festijn: dit jaar ‘gepromoveerd’ tot EK. Het is 25 jaar geleden dat bewoners een klein tractorfeestje op poten zetten. Dat groeide uit tot een mega evenement op een plek van 22 hectare groot aan de Kwitsbraak. Tractor Pulling is  niet meer weg te denken uit Bakel. Nadat Bakel in 2002 het EK al eens binnenhaalde, is het dorp in de Peel opnieuw het centrum van tractorminnend Europa.

 

Vrijdag begint het festijn om 20.00 uur een optreden van Rowwen Heze in de feesttent. Zaterdag beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. Daarna is er een Pulling Party met een optreden van Revival in de feesttent. Zondag beginnen de wedstrijden om 11.00 uur. Het publiek kan beide dagen al vanaf 9.00 uur naar binnen; de wedstrijden vinden op twee banen plaats en zijn opgedeeld in verschillende klassen. Tickets: zie website (link: infotmatie (FAQ). Het rennerskwartier is gratis toegankelijk.

 

Amerikanen demonstreerden tractor pulling in 1977 op het WK ‘Ploegen’ op het terrein van de Flevohof: een nieuwe sport, die voor het eerst in Europa te zien was. Het jaar erop werden de eerste EK in de Flevohof verreden. Een sleepwagen moet een lengte van 100 meter overbruggen, waarbij de weerstand steeds groter wordt. Het wordt dus steeds moeilijker om de wagen voort te bewegen. Wanneer een deelnemer de 100 meterlijn haalt, krijgt hij een ‘Ful Pull’ achter zijn naam. Worden dat er meer, dan moeten die in een ‘Pull-Off’ nog een keer tegen elkaar uitkomen.

Lees ook:Tractor Pulling in Zwolle
Lees ook:Beachpull Nulde 2012
Lees ook:Eerste lustrum Tractor Pulling Gelredome
Lees ook:Salland Olie Indoor Tractor Pulling Zwolle
Lees ook:Indoor Tractor Pulling in de IJsselhallen Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>