Naakt fietsen door Amsterdam

IMG_20160604_173820Op zaterdag 6 juni 2009 vindt ook dit jaar overal ter wereld de World Nakes Bike Ride plaats: mensen gaan uit de kleren en fietsen in hun nakie rond (editie 2010: klik hier). Amsterdam organiseert voor de tweede keer een bloottocht door de stad. Wie mee wil doen hoeft zich niet van tevoren aan te melden, maar komt om 13.00 uur naar de hoofdingang van het Amstelstation. Daar mogen de mensen nog niet uit de kleren: eerst fietst, rent en rolschaatst iedereen naar ‘de uitkleedplek’: een geschikte plek om je voor te bereiden op het avontuur.

 

Wat doe je aan bij zo’n tocht? ‘Go bare as you dare’ is de slogan, maar durf je niet helemaal bloot, dan hou je wat aan, of je laat je bodypainten. Vorig jaar was Utrecht de uitverkoren plek, omdat er toen een grote manifestatie in de Domstad plaatsvond om te demonstreren vóór strengere klimaatwetten. De blote fietstocht is een ludieke manier om aandacht voor het klimaat te vragen: met niets anders dan je eigen lijf, met je eigen spierkracht op een milieuvriendelijk vervoermiddel. Bloot mee rennen of skaten mag ook, als het maar met eigen lichaamskracht gaat.

Lees ook:Naakt fietsen door Amsterdam
Lees ook:Naakt fietsen door binnenstad Utrecht
Lees ook:Zondag 11 juni: Naturistendag 2017
Lees ook:Open Dag Naaktrecreatie
Lees ook:Open Dag Naaktrecreatie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Naakt fietsen door Amsterdam

  1. Pingback: Naakt fietsen door binnenstad Utrecht | Eropuit

  2. Pingback: In je blootje op Open Naturistendag | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>