Naakt fietsen door binnenstad Utrecht

@Erik Feenstra

Op zaterdag 7 juni 20008 vindt overal over de aardbol de World Nakes Bike Ride plaats: mensen gaan uit de kleren en fietsen in hun nakie rond. (editie 2010: klik hier). Bloot mee rennen of skaten mag ook. Een ludieke manier om aandacht voor het klimaat te vragen: met niets anders dan je eigen lijf, met je eigen spierkracht op een milieuvriendelijk vervoermiddel. In ons land verzamelen de deelnemers zich om 13.00 uur bij het hoofdkantoor van de NS op het streekbusstationsplein van Utrecht. Met die busstakingen is daar nu plaats genoeg! Daar mogen de mensen nog niet uit de kleren: eerst fietst, rent en rolschaatst iedereen naar ‘de uitkleedplek’. Zie ook ‘Bloot lopen op zondag‘.

Durf je niet helemaal bloot, dan kun je je daar laten bodypainten en je fiets optuigen. Daarna toert de stoet poedelnaakt door de Utrechtse binnenstad. Vroeger werd je daarvoor op de bon geslingerd: nu niet meer? Een filmpje op de site van World Naked Bike Ride draagt de titel ‘Indecent exposure to cars’. Het naaktgebeuren zou eigenlijk in Amsterdam plaatsvinden, maar op 7 juni was al een grote manifestatie in Utrecht gepland om te demonstreren vóór betere klimaatwetten. In het Utrechtse park Transwijk komt een Klimaatwetconcert in de openlucht; Dolf Jansen is de presentator. Het park gaat open om 15.30 uur, het concert begint om 16.00 uur en kost € 15,=, CJP € 1,50 korting. Optredens en voorverkoopadressen: zie website.

 

 

 

Lees ook:Naakt fietsen door Amsterdam
Lees ook:Naakt fietsen door Amsterdam
Lees ook:Zondag 11 juni: Naturistendag 2017
Lees ook:Open Dag Naaktrecreatie
Lees ook:Open Dag Naaktrecreatie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Naakt fietsen door binnenstad Utrecht

  1. Pingback: Naakt fietsen door Amsterdam | Eropuit

  2. Pingback: Open Naturistendag: bloot lopen op zondag | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>