Jaarbeurs Utrecht Marathon 2009

Maandag 13 april 2009, tweede paasdag, vindt de Jaarbeurs Utrecht Marathon 2009 plaats (editie 2012: klik hier). ‘Geen tijd, maar strijd’, vindt de organisatie  belangrijk: ‘De marathon is verslaafd geraakt aan tijden. We moeten terug naar de marathoncultuur van vechten om de winst.’ Hoewel Utrecht niet de ambitie heeft tot de snelle jongens te willen horen, kan er natuurlijk best een parkoersrecordje sneuvelen. De snelste groep, waaronder de favoriete Keniaan Sammy Chumba, vertrekt maandag op een schema van 2.10: onder het record van Kiplagat uit 2007 (2.11.16). Bij de vrouwen staat het record sinds 2005 op 2.40.36. De Keniaanse Lydia Kurgat won in oktober de marathon van Eindhoven (2.33.39): grote kans dat zij maandag in het Utrechtse parcoersrecord aan diggelen rent.

 

De Jaarbeurs is het begin -en eindpunt, met in de hallen een atletendorp, een podium met optredens, catering (pastamaaltijden voor de renners!), kleedruimten, wedstrijdsecretariaat, massageteams, arts, het Rode Kruis en een garderobe. De Atletiekunie is gastheer van de RunningXperience in de Jaarbeurs: hét loop, wandel -en lifestyle evenement, met seminars, clinics, lezingen, workshops,en een marathon congres. Het parkoers begint dit jaar met een aanloopronde langs de historische singels. Daarna passeren de deelnemers het startpunt nog een keer, rennen verder over brede wegen naar en door De Meern en finishen bij de Jaarbeurs.

 

Na-inschrijven kan op eerste paasdag in de Jaarbeurs van 10.00 tot 17.00 uur en op tweede paasdag van 8.00 uur tot één uur voor de start (maar registratie in de uitslag is niet meer mogelijk). Deelnemers kunnen daar op die tijden hun startpakket ophalen. Maandag start om 9.30 uur de 1K Runaway Kids Run van 1km. Een kwartier later uur begint de 1K Abrona-Loop van 1 km voor mensen met een beperking. Om 10.30 start de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Om 11.15 uur beginnen de 10 km Run en de Bedrijven Loop van 10 km voor teams. De AD Halve Marathon begint om 14.00 uur. De ROC(K)Run van 5 km is voor alle leeftijden, met muzikale ondersteuning langs het parkoers, vanaf 14.15 uur. Speciaal voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar is er een Jeugdloop van 2 km: vanaf 10.30 uur in de dorpskern van De Meern (Leidsche Rijn).

Lees ook:Jaarbeurs Marathon Utrecht op Tweede Paasdag
Lees ook:Jaarbeurs Utrecht Marathon 2010
Lees ook:Topbezetting halve marathon Rotterdam
Lees ook:Utrecht Marathon 2012
Lees ook:Fortis Halve Marathon Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>