Heerenveen wil hypermodern ijsstadion

Schaatser Sven Kramer pleit er al langer voor: zijn thuisbasis Thialf is nodig aan vervanging toe. Het Thialf ijsstadion van Heerenveen was ooit één van de eerste moderne overdekte schaatstempels ter wereld, maar is niet meer van deze tijd. Op het gemeentehuis van Heerenveen werden vanmorgen plannen gepresenteerd voor een nieuw Thialf stadion, dat 18.000 toeschouwers kan herbergen en 150 miljoen euro kost. De hypermoderne schaatstempel moet aan de noordzijde van Sportstad Heerenveen komen: naast het Abe Lenstra voetbal stadion, waar nu nog bedrijven gevestigd zijn.

Mogelijk komen er twee ijsbanen boven elkaar: een wedstrijdbaan en een aparte trainingsbaan. Misschien kunnen de ijshockeyers  een eigen hal naast het voetbalstadion krijgen. Het nieuwe ijsstadion moet als schaatsmekka van de wereld de nationale en internationale concurrentie het hoofd kunnen bieden. Heerenveen wil koploper zijn in techniek, innovatie, kennis, energieverbruik en duurzaamheid. Binnen twee jaar moet blijken of de plannen haalbaar zijn. Dan zou het stadion er  in 2015 kunnen staan.

Lees ook:Bouw nieuwe Thialf stadion stukje dichterbij
Lees ook:Almere en Zoetermeer azen op nieuw Thialf ijstadion
Lees ook:IJsstadion Thialf Heerenveen op de schop
Lees ook:Geen nieuw Thialf voor Heerenveen
Lees ook:Thialf Zomerijs; schaatsen in juni

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heerenveen wil hypermodern ijsstadion

  1. Roelf

    1 stem voor :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>