Geen nieuw Thialf voor Heerenveen

Heerenveen krijgt geen nieuw ijsstadion. Het bestaande Thialf stadion wordt ‘vernieuwbouwd’: een combinatie van renovatie en nieuwbouw. In plaats daarvan wordt huidige stadion verbouwd. Dat heeft het Provinciebestuur van Friesland besloten. Een gloednieuw Thialf zou 100 miljoen euro kosten en de provincie zou de helft daarvan moeten ophoesten. Dat ziet Provinciale Staten niet zitten.

Provinciale Staten vindt dat teveel geld en bovendien is het niet zeker of een nieuw stadion rendabel zal zijn. De verbouwing gaat zo’n 50 miljoen euro kosten, waarvan de provincie 30 miljoen betaalt. Het huidige Thialf stadion is verouderd: verbouwing is nodig om in de toekomst nog verzekerd te zijn van internationale schaatstoernooien. Inmiddels blijken Zoetermeer en  Almere op een nieuw Thialf te azen.

Lees ook:Bouw nieuwe Thialf stadion stukje dichterbij
Lees ook:IJsstadion Thialf Heerenveen op de schop
Lees ook:Almere en Zoetermeer azen op nieuw Thialf ijstadion
Lees ook:Feyenoord wil nieuw stadion naast De Kuip
Lees ook:Feyenoord City: nieuw stadion blikvanger gebiedsontwikkeling Maasoever

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen nieuw Thialf voor Heerenveen

  1. Jonker

    Tja, jammer! En dan vandaag lezen dat Almere en Zoetermeer denken aan een nieuwe stadion. Heerenveen verbouwen en Almere uiteindelijk alle wedstrijden. Dag dag inverstering! Gewoon een nieuwe bouwen! Levert ook werkgelegenheid op!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>