Feyenoord heeft eigen munt

IMG_20160609_143530Het is alvast een beetje feest in Rotterdam: Feyenoord heeft een eigen munt. En niet één, nee: gelijk maar een setje van vier. De club bestaat eerdaags 100 jaar: ter gelegenheid daarvan geeft de Koninklijke Nederlandse Munt vier speciale munten uit. Clublegenden Coen Moulijn en John de Wolf sloegen het eerste setje.

Op de grootste munt staat aan de ene kant het logo van Feyenoord en aan de andere kant het speciale 100 jaarlogo. Op de andere drie staan afbeeldingen van de beroemde trainer Ernst Happel en elf spelers, die de supporters uitkozen. Naast Moulijn en Wolf zijn dat onder andere Willem van Hanegem en Pierre van Hooijdonk. Moulijn en Wolf waren beiden apetrots dat ze op de munten staan. Op 6 september vindt het ‘Feest van de Eeuw’ plaats in de Rotterdamse Kuip.

Lees ook:Feyenoord eeuwfeest in De Kuip
Lees ook:Rotterdam treurt om overlijden Coen Moulijn
Lees ook:Rotterdam viert feest: maandag huldiging Feyenoord op Coolsingel
Lees ook:Feest van de Eeuw in de Kuip
Lees ook:Ajax-Feyenoord in Amsterdam ArenA: het wordt rete-spannend!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Feyenoord heeft eigen munt

  1. munten

    Geweldig zo’n eigen munt! Echt supermooi

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>