Na 115 jaar valt doek voor Circus Herman Renz

Het 115 jaar oude Circus Herman Renz uit Helmond is vandaag officieel failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant. Begin deze maand werd het faillissement aangevraagd door de Belastingdienst en werd er alvast beslag gelegd op de eigendommen van het circus. De rechtbank stelt een curator aan die moet beslissen wat er met de spullen gaat gebeuren.

Volgens circusdirecteur Milko Steijvens staan 65 medewerkers op straat. De Belastingdienst had het circus een maand langer de tijd gegeven een schuld van 130.000 euro te betalen, maar die schuld nam daarna niet af, maar toe, aldus de dienst. Het circus kwam door teruglopende bezoekersaantallen in de problemen. Daarnaast steeg de lastendruk: het circus moet extra premie betalen omdat het werkt met seizoenarbeiders en is meer geld nodig voor brandstof, omdat het circus niet meer onbeperkt mag werken met goedkope rode diesel.

Lees ook:Circustent failliet Herman Renz gaat onder de hamer
Lees ook:IJsbaan FlevOnice is failliet
Lees ook:Pier van Scheveningen vrijdag 10.00 uur definitief dicht
Lees ook:Circus Renz kan langs de Maas blijven
Lees ook:Amber Alert boven de snelwegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>