Koning opent nieuwe ministeries in Den Haag

wijnhavenkw2so9Donderdagochtend 17 oktober opent koning Willem-Alexander de nieuwbouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken en van het ministerie van Justitie in Den Haag. Het nieuwe pand is op dit moment het grootste kantoorpand van Nederland en met 39 etages het hoogste gebouw van Den Haag. De drie imposante torens – ‘Chicago aan de Turfmarkt’ – zijn van de hand van de Duitse architect Kollkoff .

Ze vormen het sluitstuk van de nieuwbouw in de Haagse binnenstad, de ‘compacte stad’  of ‘Den Haag Nieuw Centrum’.  In het nieuwe pand staat het nieuwe werken centraal: ambtenaren hebben geen vaste werkplek meer, maar kunnen terecht op flexibele werkplekken. Dit flexwerken moet de gebouwen efficiënter maken zodat meer mensen van minder ruimte gebruik kunnen maken. Verder is het gebouw gemaakt van duurzame materialen en is het energieverbruik vijftig procent minder dan van de oude huisvesting.

Lees ook:Koning heropent panden ministeries in De Resident in Den Haag
Lees ook:Maandag 1 februari: officiële opening station Den Haag Nieuw Centraal
Lees ook:Koningin opent nieuwe Conservatorium
Lees ook:Koningin opent opgepimpt ministerie van Financiën
Lees ook:Koning opent nieuwbouw Hoge Raad der Nederlanden op 20 april (23 april Open Dag publiek)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>