Ode aan vreemdgaan en thuiskomen

2013_06_18T12_18_51_02_00_200_280.07448789572[1]Als eerbetoon aan de vluchtende mens brengt de Amsterdamse Mozes & Aäronkerk in samenwerking met werkmaatschappij De Werkelijkheid op vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli 2013 een artistieke Ode aan Vreemdgaan en Thuiskomen, een onverwachte reis over vluchten en opnieuw beginnen. Er is een doorlopend programma en de toegang is gratis. Wie durft? Wat betekent het om te moeten vluchten, in het onbekende te stappen, opnieuw te moeten beginnen zonder kader? Durf je te verliezen en weer terug te komen? Met deze reis stap je in een andere werkelijkheid (bron: persbericht).

 

Vanaf het drukke Waterlooplein kom je binnen in de Mozes & Aäron. Je wordt warm ontvangen. Je blik gaat ondertussen naar het grote Labyrint, het huis van stof achterin de kerk, het dorp midden in de ruimte. Een van de jonge gidsen biedt je thee aan en neemt je mee naar het labyrint. Je ontmoet de man die dromen vangt, loopt door het labyrint en bouwt je eigen huis. Kortom: een korte reis langs dromen en dierbare herinneringen, die van jou en die van kunstenaars; een ontmoeting die raakt en ontroert. Alle gidsen en kunstenaars, ooit gevlucht uit hun geboorteland, weten als geen ander hoe het is om in het onbekende te moeten stappen. Reis mee langs dromen en beleef ontmoetingen met kunstenaars die gevlucht zijn. Creëer een frisse blik op de werkelijkheid!

 

Waar en wanneer
Mozes & Aäronkerk, Waterlooplein 207, Amsterdam

Vrijdag 5 juli 18.30-21.30

Zaterdag 6 juli 14.30-17.30

Zondag 7 juli 14.30-17.30

 

 

Lees ook:Herdenking Decembermoorden Suriname
Lees ook:Apassionata in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Herdenking Rudi van Dantzig
Lees ook:Kunstenaars van nu brengen audiovisuele ode aan oud-bewoners Rosa Spier Huis
Lees ook:OV grote steden 24 uur plat op zondag 6 november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>