Alle paardenwedstrijden afgelast

IMG_20160516_131339Zaterdag 3 maart 2012 zijn voor zover bekend alle paardenwedstrijden afgelast. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Zo gaan onder meer de indoor kampioenschappen van de federatie dit en volgend weekend niet door. Reden is een uitbraak van het Rhinovirus. Vorige week moesten in de omgeving van Groesbeek drie paarden worden afgemaakt die besmet waren met dit virus.

Mogelijk zijn er twee nieuwe gevallen. Het ene variant van het Rhinovirus kan een abortus noodzakelijk maken, de andere veroorzaakt verlammingsverschijnselen en kan dodelijk zijn. Besmetting vindt plaats via de luchtwegen. Het virus is niet besmettelijk voor mensen. De KNHS adviseert paarden alleen te vervoeren als dat strikt noodzakelijk is. Paardenhouders wordt opgeroepen bij twijfel meteen contact op te nemen met de dierenarts.

Lees ook:Virus bedreigt Nederlandse kikkers
Lees ook:CSI Salland verplaatst naar oktober
Lees ook:Nederland al weken in de ban van griepepidemie
Lees ook:Zeer besmettelijke paardenziekte in grensregio bij Bad Bentheim
Lees ook:Wereldtop Hippisch Nederland in Ermelo

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alle paardenwedstrijden afgelast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>