Nederland al weken in de ban van griepepidemie

Er is al wekenlang sprake van een griepepidemie in Nederland: week 2 is de vijfde achtereenvolgende week waar het aantal gevallen (89 in week 2) boven de epidemische grens van 51 per 100.000 ligt. De piek lijkt nog niet bereikt. Veel mensen hebben een verkoudheidsvirus, dat is niet het griepvirus.

Het griepvirus dat nu rondwaart, zat niet in het griepvaccin dat afgelopen herfst werd. Het vaccin bevat drie varianten, het virus dat rondgaat is een vierde variant. Een lichtpuntje: een tweede griepgolf die in aantocht is, wordt veroorzaakt door een zwaardere variant, die wel in het vaccin zat.

Lees ook:Nederland al zes weken in greep griep-epidemie
Lees ook:Alle paardenwedstrijden afgelast
Lees ook:Griepgolf in aantocht
Lees ook:Griepepidemie houdt hardnekkig stand
Lees ook:Vogelgriep in Leusden vastgesteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>