Storm spelbreker Haarlem Jazzstad 2008

posterDoor de harde wind kon de 28e editie van Haarlem Jazzstad woensdag niet zoals gepland van start gaan: de grote festivaltent op de Grote Markt werd door de storm onherstelbaar beschadigd. De  optredens moesten uitwijken naar andere locaties. Een gepland concert in het stadhuis ging niet door, maar het optreden van The Harlem Blues & Jazzband wel: in de Philharmonie. Ook donderdag verhuizen de concerten naar de Philharmonie. De verwachting is dat het jazzfestival vanaf vrijdagavond in een andere grote tent terecht kan. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Het grootste gratis jazzfestival van Europa vindt tot en met zondag 17 augustus plaats en trok vorig jaar ruim een kwart miljoen bezoekers.
Zie ook: 'Gaat Vuurwerkfestival door?'

Uit het hele land kwamen woensdag meldingen binnen van overlast door de storm. Vooral de kustgebieden hadden te maken met harde windstoten, soms tot 100 kilometer per uur: windkracht 10. Overal in het land vielen regen –en onweersbuien. In Bakkum werd woensdagavond een gezin getroffen door een omgevallen boom. Een moeder moest met haar kind gewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd. In Zeeland was veel schade door omgewaaide bomen en verkeersborden. Ook in de regio Den Haag vielen tientallen bomen om. In Gouda boorde een boom zich door het dak van een huis en in Heerhugowaard kwam een boom op een auto terecht.

Lees ook:Storm raast over Nederland
Lees ook:Staatsbosbeheer: ‘Blijf zondag weg uit het bos’
Lees ook:Storm spelbreker kerstboomverbrandingen
Lees ook:Wintertijd begint met hondenweer
Lees ook:Westerstorm legt openbare leven in Nederland plat

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Storm spelbreker Haarlem Jazzstad 2008

  1. Pingback: Gaat het Vuurwerkfestival in Scheveningen door? | Eropuit

  2. Pingback: Haarlem Jazzstad 2008 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>