UNESCO Werelderfgoedweekend 2015

Zaterdag 13 en zondag 14 juni is het UNESCO Werelderfgoedweekend, een gezamenlijk initiatief van de tien Nederlandse werelderfgoederen: de Stelling van Amsterdam, de molens van Kinderdijk, de Amsterdamse grachtengordel, droogmakerij de Beemster, het voormalig eiland Schokland in de Noordoostpolder, het Woudagemaal in Lemmer, de Waddenzee, het Roetveld-Schröderhuis in Utrecht en de Van Nelle-fabriek in Rotterdam.

Zie ook: Dag van de Bouw en Oerol op Terschlling

Het Werelderfgoedweekend is zoiets als Open Monumentendag voor werelderfgoederen. Op beide dagen organiseren zij bijzondere activiteiten voor het publiek. Het tiende erfgoed op de lijst is de binnenstad van Willemstad op Curaçao. Thema dit jaar is ‘Door de lens’. Zo zijn er fotoworkshops bij de molens van Kinderdijk (voor kinderen), het Woudagemaal en de Stelling van Amsterdam. Langs de hele Waddenzeekust zijn meer dan 30 activiteiten gepland.

Lees ook:Werelderfgoedweekend 2017
Lees ook:Grachtengordel voorgedragen voor werelderfgoed
Lees ook:Amsterdamse grachtengordel op Werelderfgoedlijst
Lees ook:Van Nelle Fabriek Rotterdam genomineerd voor UNESCO Werelderfgoedlijst
Lees ook:Open Monumentendag – 9 en 10 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>