Oerol op Terschelling stevent af op record ticketverkoop

Vrijdag 12 tot en met zondag 21 juni is het op het Waddeneiland Terschelling tijd voor Oerol, dit jaar voor  de 34e keer (2016: klik hier). Oerol is een jaarlijks festival voor locatietheater en landschapskunst en een van de grootste open air  cultuurfestivals ter wereld. Theater, dans, muziek en kunst met het eiland als podium en inspiratiebron (impressie 2014: klik hier).

Zie ook: Parade Rotterdam en Midzomernacht

Het festival stevent af op een recordaantal verkochte tickets: van de beschikbare 100.000 kaartjes waren er voor het begin van het festival al 67.000 verkocht Wat is 1982 begon als straatfeest met een handvol artiesten en 2.000 bezoekers, groeide uit tot een festival met tientallen voorstellingen op 40 locaties op het waddeneiland, waarvoor zo’n 50.000 mensen speciaal komen overvaren.

Het woord ‘oerol’ is Terschellings voor ‘overal’ en stamt af van een oude eilandgewoonte: als vroeger het vee met het voorjaar weer buiten kon grazen, liepen de beesten ‘oerol’. Onderdelen van het programma zijn overal op het eiland te vinden, vaak buiten en op onverwachte locaties. Tijdens de Oerol-week zijn er meerdere braderieën op het eiland. Voor de achtste keer presenteert Cornald Maas (AVRO Opium) een live uitzending op NPO 2, van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juni vanaf 19.25 uur, met artiesten, theatermakers en ‘walgasten’ die er speciaal voor naar Terschelling komen.

Lees ook:Terschelling: het is weer tijd voor OEROL
Lees ook:Oerol op Terschelling: 9-18 juni
Lees ook:Oerol Festival 2012 op Terschelling
Lees ook:Oerol Festival 2013 op Terschelling
Lees ook:Oerol 2011 op Terschelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>