Pampus opnieuw onbewoond eiland

IMG_20160605_144646Pampus wordt opnieuw een onbewoond eiland. De stichting die het forteiland in het IJsselmeer beheert, kan de twee fortwachters niet meer betalen en heeft ontslag voor ze aangevraagd. Daardoor wordt Pampus na meer dan dertig jaar weer een onbewoond eilandje. Sinds twee jaar is de interactieve tentoonstelling Pampus Experience op het eiland te zien.

De 55.000 bezoekers die het dit jaar trok, blijken voor de stichting niet genoeg om uit de kosten te komen. De zeven medewerkers en 150 vrijwilligers zijn op de hoogte gebracht. Bezoekers kunnen per boot vanuit Muiden en IJburg naar het eiland, dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam. De stichting zegt dat er wel activiteiten op Pampus blijven, maar dat gebeurt dan vanuit Muiden. Van 31 oktober tot 1 april volgens jaar is het eilandje gesloten.

Lees ook:Vlaggetjesdag 2012 Muiden
Lees ook:Vlaggetjesdag in Muiden
Lees ook:Verdronken eiland bij Schiermonnikoog gevonden
Lees ook:Avondschemering romantisch rood gekleurd
Lees ook:Roeien en rennen: Red Bull Voorbij Pampus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>