Bezoek prinses Beatrix aan Weeshuis Buren uitgesteld

Dinsdag 1 oktober zou prinses Beatrix het 400-jarig bestaan van het Weeshuis in Buren bijwonen, omdat ze nog herstelt van een ongeluk, waarbij ze haar jukbeen brak. Het bezoek is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Dat meldt de website van het Koninklijk Huis. Het bestuur van het Weeshuis vindt dat het jubileum niet zonder de prinses kan worden gevierd.

‘Zij hoort er echt bij’, vindt het bestuur. ‘Al haar voorgangers waren bij de mijlpalen van het Weeshuis.’ De prinses zou dinsdag tijdens het feest een beeld onthullen. Het Weeshuis werd in 1613 opgericht door prinses Maria, dochter van prins Willem van Oranje. Tot 1952 deed het pand dienst als weeshuis, van 1952 tot 1972 werden er voogdijkinderen opgevangen. Sinds 1972 is het Museum der Koninklijke Marechaussee in het pand gevestigd. Koningin Wilhelmina was aanwezig bij de viering van het 300-jarig jubileum, haar dochter koningin Juliana bij het 350-jarig bestaan.

Lees ook:Koning bij start 50e Drentse Fiets4daagse
Lees ook:Prinses Beatrix neemt erefunctie Friso over: beschermvrouwe Hollansche Molen
Lees ook:Prinses Beatrix op bezoek in Lemmer
Lees ook:Prinses Beatrix bij 65-jarig jubileum KWF Kankerbestrijding in DeLaMar Theater
Lees ook:Prinses Christina 65 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>