Koningin bij heropening Portugese Synagoge Amsterdam

IMG_20160505_143026Dinsdag 20 december 2011 heropent de Portugese Synagoge in Amsterdam in aanwezigheid van Koningin Beatrix. Het joodse gebedshuis uit 1675 is de afgelopen twee jaar grondig gerestaureerd, zoals de funderingen van de bijgebouwen, die er slecht aan toe waren. De synagoge is nog altijd in gebruik en het interieur intact. Door de restauratie is het joods cultureel en religieus erfgoed beter toegankelijk voor het publiek.

 

Woensdag 21 december gaan de Schatkamers open voor het publiek: topstukken van de Portugese joden die in de nieuwe schatkamers staan opgesteld. In een nieuwe ontvangstruimte onder de bijgebouwen wordt een film vertoond over de geschiedenis van de Portugese joden; rondom deze ruimte kan het publiek door de schatkamers dwalen. De collectie van circa 800 ceremoniële objecten is zo uniek dat ze de status van beschermde collectie heeft gekregen en als geheel is geplaatst onder de Wet Behoud Cultuurbezit. Veel objecten zijn nog altijd in gebruik tijdens joodse feest- en vastendagen.

Lees ook:Herdenking Kristallnacht in Nederland
Lees ook:Joodse humor in ‘Lach en Vergeet’
Lees ook:Zilveren jubileum Kerst op kasteel Middachten
Lees ook:Amsterdam krijgt Nationaal Holocaust Museum en Holocaust Namenmonument Nederland
Lees ook:Kabinet steunt Nationaal Holocaust Museum en Namenmonument

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>