Leidse Penisplant staat op punt om te bloeien

De Leidse penisplant staat weer op het punt om te gaan bloeien. Verwacht wordt dat de bloem in de kas van de Leidse Hortus Botanicus op 21 juni uitkomt. De Amorphophallus Titanum, of reuzenaronskelk, groeit in de oerwouden op Sumatra, is de grootste bloem ter wereld en heeft de vorm van een fallus. De penisplant kan ruim 2 meter hoog worden, bloeit maar één keer in zijn leven – en slechts één dag – en sterft daarna af. In de avonduren is de top van de bloei bereikt en zal de bloem een nare lijkenlucht verspreiden, om insecten te lokken. Op de avond van de bloei opent de Hortus haar deuren voor het publiek.

 

De Hortus heeft meerdere knollen van de reuzenaronskelk ‘op voorraad’. Vorig jaar augustus stond in er ok al (voor het eerst in vijf jaar) een penisplant in bloei. Daar kwamen vijfduizend bezoekers op af, maar zij moesten toen in een lange rij aansluiten om iets van het natuurschoon te kunnen zien. ‘We hebben de penisplant naar een grote kas verhuisd, zodat er meer plaats is voor bezoekers’, aldus directeur Paul Kessler. Op 21 juni stond al een midzomernachtfeest gepland met muziek, drankjes en hapjes. Kessler: ‘Het zou mooi zijn als de berekeningen kloppen en onze penisplant ook echt op die avond gaat bloeien.’ De bloem zal een stuk groter worden dan die van vorig jaar, want de knol is tweemaal zo zwaar. De groei van de penisplant is straks te volgen via de webcam. Hortulanus Art Vogel geeft toelichting.

Lees ook:Leidse penisplant bloeit dit weekend
Lees ook:Leidse penisplant bloeit
Lees ook:Penisplant gaat maandagmiddag open
Lees ook:Reuzenwaterlelie Hortus Amsterdam in bloei
Lees ook:Cultuurweken Leiden 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Leidse Penisplant staat op punt om te bloeien

  1. Pingback: Leidse penisplant bloeit | Eropuit

  2. Pingback: Penisplant gaat maandagmiddag open | Eropuit

  3. Pingback: Midzomernachtfeesten 2009 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>