Winterpret in het Openluchtmuseum Arnhem

Opa’s en oma’s kunnen erover meepraten: ‘Vroeger: toen waren er nog eens échte winters! Een dik pak sneeuw, alles bevroren, schaatsen onderbinden, goed warm aankleden en het ijs op!’ Geen winter zonder ijspret; ‘Als de natuur niet meer meewerkt, dan doen we het zelf wel’, moeten ze bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem hebben gedacht. Op het grote entreeplein ligt een feestelijk verlichte ijsvlakte, waarop iedereen naar hartelust kan schaatsen. Tot en met 13 januari komt de winter in het museum tot leven.

De boerin vertelt bij de open haard aan het spinnenwiel haar verhaal. In de 19e-eeuwse Limburgse vakwerkschuur kookt de boer stroop in een grote koperen ketel. De authentieke bierbrouwerij uit Ulvenhout is vanaf deze winter weer vol in bedrijf. Ieder weekend, op woensdagmiddag en in de kerstvakantie zijn er leuke activiteiten. De dieren staan op stal, maar houden van bezoek! In het knusse Zeeuwse kerkje klinkt muziek en zang. 


Het Nederlands Openluchtmuseum is bijna een eeuw geleden ontstaan om Nederlandse tradities te bewaren. In de loop der tijd zijn er meer dan 80 gebouwen en dorpjes opgebouwd. Naast de ingang staat HollandRama: een raadselachtig gebouw zonder deuren, waar het Holland van vroeger en nu voorbij komt in een panoramische tijdcapsule. Landschappen, stadsgezichten, winterse taferelen uit de jaren zestig, 18e-eeuwse grachtjes komen voorbij. Het is een spektakel van geuren, warmte, kou, licht en geluid. 
Het museum is tot en met 13 januari open van 12.00 tot 20.00 uur; op 24 en 31 december tot 17.00 uur, en gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. 

Lees ook:Winterpret in het Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Beleef de Winter in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winter in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winter in het Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winter 2010 in Openluchtmuseum Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>