Gratis met de trein met het boekenweekgeschenk

Zaterdag 16 maart ging de 78e editie van de Boekenweek van start (2014: klik hier). Zondag 24 maart 2013 kan iedereen gratis reizen met alle binnenlandse treinen (2e klas) met het Boekenweekgeschenk: je hoeft alleen maar even met het boek naar de conducteur te wapperen. De Nederlandse Spoorwegen (NS) is hoofdsponsor van de Boekenweek. Thema dit jaar is ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’. Dit jaar schreef Kees van Kooten het Boekenweekgeschenk: ‘De verrekijker’, gratis bij aankoop van tenminste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Van Kooten laat de verrekijker van zijn vader de hoofdrol spelen, dat hij als kind het ‘te zware voorwerp’ noemde. 

Het Boekenweekgeschenk geldt als geldig treinkaartje in alle treinen van NS, binnenlandse treinen van NS Highspeed, Arriva, Connexxion, Breng Syntus en Veolia, maar niet in de Thalys. Na het Boekenbal, de traditionele opening van de Boekenweek op vrijdagavond, zijn er negen dagen lang lezingen, debatten en signeersessies in boekwinkels, bibliotheken en musea. Hoogtepunt is het boekenfeest in Poppodium 013 in Tilburg op zaterdag 23 maart: TILT, Tilburg Literatuur en Theater. Sluitstuk is het Boekenweekfeest op zondagmiddag 24 maart in Hoofddorp: ‘Margriet Theater op Tafel’: een driegangen-lunch met een keur aan auteurs en bijzondere optredens.

Lees ook:Zondag 20 maart: gratis met de trein met je Boekenweekgeschenk
Lees ook:Zondag 16 maart gratis met de trein met Boekenweekgeschenk
Lees ook:Gratis met de trein met Boekenweekgeschenk op zak
Lees ook:Zondag 15 maart: gratis de trein in met je boekenweekgeschenk
Lees ook:Zondag 2 april: gratis in de trein met Boekenweekgeschenk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>