EO Jongerendag in Gelredome

Zaterdag 5 juni 2010 vindt in het Gelredome in Arnhem van 13.00 tot 21.00 uur de 36e EO Jongerendag plaats. Het buitenterrein is vanaf 10.00 uur open (editie 2012: klik hier). Manuel Venderbos neemt voor de derde keer de presentatie op zich. Naast de vertrouwde onderdelen als samenzang en sprekers, staan concerten op het programma van Hawk Nelson, New World Son, Hilsong United; Kees Kraayenoord leidt de ‘worship’. Thema dit jaar is ‘Freedom is here’.

 

Gianni (van ‘So You Think You Can Dance’ 2008) opent de dag met een dansoptreden. Om 16.15 uur gaan acht prominente politici onder kleding van presentatoren in debat, waaronder André Rouvoet (ChristenUnie), Ronald Plasterk (PvdA) en Tofik Bibi (GroenLinks). De politici debatteren één op één over thema’s als godsdienstvrijheid, orgaandonatie en studiefinanciering. Ook deze editie is met ruim 36.000 jongeren helemaal uitverkocht, maar de Evangelische Omroep (EO) zendt de hele dag live uit, van 12.00 tot 17.00 uur op Nederland 2 en van 12.00 tot 21.00 uur op het digitale themakanaal Spirit 24. De EO is de eerste omroep die een groot evenement op 3D opneemt: op de Jongerendag worden voor het eerst in Nederland 3D-opnames gemaakt. De allereerste EO Jongerendag vond plaats in de Martinihal in Groningen; de 25e editie in de Amsterdam ArenA zag een bezoekersrecord van 50.000 mensen.

Lees ook:EO Jongerendag viert 35e editie
Lees ook:EO Jongerendag 2014
Lees ook:EO Jongerendag 2012
Lees ook:Katholieke Jongerendag Den Bosch
Lees ook:EO Jongerendag 2011 in Gelredome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>