Klimbossen vaak onveilig

@Erik Feenstra

De veiligheid van klimbossen en touwparcoursen laat nogal eens te wensen over. Daarnaast schiet toezicht tekort bij gebrek aan wet- en regelgeving. Dat meldt tv-programma EenVandaag op basis van onderzoek bij vijf van dit soort parken. In drie van de vijf onderzochte parken waren onveilige situaties geconstateerd, zoals houtrot, dode bomen en verkeerd gebruik van materialen.

Deskundigen zeggen in het tv-programma zich vooral te verbazen over de hoeveelheid houtrot, vaak veroorzaakt doordat er verkeerd of niet geïmpregneerd hout is gebruikt. De kwaliteit van inspecteurs laat volgens hen ook te wensen over: de ene ‘heeft er jaren voor geleerd’, de ander ‘deed een cursus van twee uur.’

Lees ook:Zeven nieuwe vakantieparken impuls voor Zeeland
Lees ook:Noordzee kan verraderlijk zijn
Lees ook:De Rotterdamse Koopgoot vervult kerstwensen
Lees ook:Wil Rita Verdonk écht het halve land asfalteren?
Lees ook:Limburger vinden Hollanders bedreigender dan buitenlanders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>