Eropuit tijdens tweede kerstdag

Op eerste kerstdag is praktisch heel het land op slot, maar donderdag 26 december, tweede kerstdag (in Groot-Brittannië: Boxing Day), hoeven we niet binnen te gaan zitten mokken: er zijn volop redenen te bedenken om eropuit te trekken (2014: klik hier). Veel winkels in binnensteden openen hun deuren en doen veel producten in de uitverkoop, zoals de Bijenkorf. Shopping malls, meubelboulevards, tuincentra en toeristische trekpleisters trekken op deze dag altijd veel publiek. De meeste thema- en pretparken, dierentuinen en musea zijn op tweede kerstdag open.

Wandelen in de frisse lucht kost niets, maar is goed voor lijf en leden na  het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor: bijvoorbeeld de Illuminade, de wandeltocht langs lichtkunst in Amsterdam, uitwaaien op het strand of rondbanjeren door de bossen. Laarzen zijn geen overbodige luxe: bossen, weilanden en heidevelden zijn kletsnat van de regen van de laatste tijd. Voor de kinderen is er volop vertier tijdens de kerstvakantie en in veel grote steden staan tot het eind van de schoolvakantie (5 januari 2013) ijsbanen en wintercircussen.

Op eerste kerstdag begint de jaarlijkse Top 2000 op radio 2. Hilversum staat vanaf tweede kerstdag bol van Top 2000 activiteiten. In Deventer begint op 26 december het jaarlijkse Humorfestival, dat duurt tot en met 30 december. In de Rijswijkse Broodfabriek vindt 26 en 27 december het jaarlijkse Xmas Country & Line Dance Festival plaats en de Hollandse Manege in Amsterdam biedt van 26 tot en met 29 december de kerstvoorstelling Elize.

Lees ook:Eropuit op tweede kerstdag
Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag
Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag
Lees ook:Maandag 26 december: eropuit tijdens Tweede Kerstdag
Lees ook:Tweede Kerstdag: een dag om eropuit te trekken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>