Maandag 26 december: eropuit tijdens Tweede Kerstdag

Op Eerste Kerstdag is heel Nederland op slot, maar op zaterdag 26 december, Tweede Kerstdag, zijn er genoeg redenen om eropuit te trekken. Het is uitzonderlijk zacht, ideaal om naar buiten te gaan. Veel winkels in binnensteden openen hun deuren en beginnen met hun winteruitverkoop. Shopping malls, meubelboulevards, tuincentra en toeristische attracties trekken op tweede kerstdag altijd altijd veel publiek.

Zie ook: Code geel in noorden op Tweede Kerstavond

De Britten noemen deze dag Boxing Day: de dag waarop de kerstkist met cadeautjes voor armen openging, een Engelse traditie die teruggaat naar de 17e eeuw.  De meeste thema- en pretparken, dierentuinen en musea zijn op deze dag open.  Wandelen in de frisse lucht kost niets, maar is goed voor lijf en leden na  het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor: bijvoorbeeld langs lichtobjecten in Amsterdam (de Illuminade), uitwaaien op het strand of wandelen in het bos. Voor de kinderen is er volop vertier tijdens de kerstvakantie en in veel steden staan tot het eind van de schoolvakantie (8 januari) ijsbanen en kerst- en wintercircussen. Op eerste kerstdag begint de jaarlijkse Top 2000 op radio 2, met Beeld en Geluid in Hilversum als kloppend hart.

Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag
Lees ook:Tweede Kerstdag: een dag om eropuit te trekken
Lees ook:Eropuit op tweede kerstdag
Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag
Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>