Espelo breekt wereldrecord hoogste paasvuur

Espelo heeft het wereldrecord paasvuur opbouwen weer in handen. De bult is in de verre omgeving te zien en wordt op eerste paasdag aangestoken. Het Holtense buurtschap Espelo in Twente was ooit al eens houder van het wereldrecord hoogste boake (27,83 meter in 1987), maar moest dat in 2005 afstaan aan Slovenië, waar een kampvuur van ruim 43 meter was opgestapeld. Op goede vrijdag bleken de Espelose Boakebouwers dit record te hebben gebroken.

Ze werkten een half jaar aan de ‘bult’ van 45,98 meter hoog, zo maten landmeters vandaag. Ze hadden vrijdagmiddag een uur nodig om de brandstapel te meten. Twee agenten hebben een proces-verbaal opgemaakt, dat als bewijs naar het Guiness Book of Records wordt opgestuurd. Eerde deze week probeerden drie mannen het paasvuur voortijdig in brand te steken, maar ze werden tijdig ontdekt en wisten te ontkomen. Eerste paasdag begint ‘s middags met een gezellig samenzijn met de boakebouwers. Tegen 19.00 uur vertrekt een lampionnenoptocht vanaf bassischool De Bosschool naar het paasvuur, dat om 20.30 uur wordt ontstoken.

Lees ook:Espelo heeft opnieuw grootste paasvuur van Nederland
Lees ook:Recordpoging grootste paasvuur Espelo bijna verpest
Lees ook:Holten doet gooi naar wereldrecord paasvuur
Lees ook:Wie heeft het hoogste en mooiste paasvuur?
Lees ook:Paasvuren verboden door aanhoudende droogte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>