Sunset Boulevard toert door Nederland

Op vrijdag 10 oktober ging de Nederlandstalige versie van de reismusical ‘Sunset Boulevard’ in theater Carré in Amsterdam in première. De musical is gebaseerd op de beroemde film van Billy Wilder uit 1950. Na de wereldpremière in 1993 haalde Andrew Lloyd Webber met deze musical lang niet de successen, die hij gewend was met ‘Cats’, ‘Evita’ en ‘Phantom of the Opera’. Intussen wordt het samen met ‘Jesus Christ Superstar’ als zijn beste werk beschouwd. De reismusical toert langs de grote theaters in het land.

De hoofdrol, Norma Desmond, ooit heldin van de stomme film, kwijnt thuis achter de geraniums weg, nadat er in Hollywood nieuwe sterren met stem zijn gekomen. Joe Gillis is werkloos schrijver en trekt bij haar in om samen aan haar comeback te werken. Als hij haar verlaat en haar comeback daardoor dreigt te mislukken, schiet ze hem dood in haar zwembad aan Sunset Boulevard nummer 10086. De Broadway productie met actrice Glenn Close won 7 Tony Awards. Simone Kleinsma en Pia Douwes spelen alternerend de hoofdrol, Anthonie Kamerling speelt de schrijver. De regie van de Nederlandse versie is in handen van Paul Eenens, die ook al tekende voor ‘Ciske de Rat’ en ‘Jesus Christ Superstar’.

 

 

 

Lees ook:Première Joseph in Stadsschouwburg Utrecht
Lees ook:Musical Joseph in Beatrix Theater Utrecht
Lees ook:‘Evita’ in Den Haag en Rotterdam
Lees ook:Douwes vervangt geblesseerde Kleinsma
Lees ook:Première musical Anatevka

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>