Première musical Anatevka

‘Als ik toch eens rijk was’ is misschien wel de beroemdste verzuchting in de musicalhistorie. Hij komt uit de mond van Tevje, de hoofdfiguur in de musical ‘Anatevka‘. De première van ‘Fiddler on the Roof‘ (de oorspronkelijke Engelstalige titel) was in 1964 op Broadway  in New York. De musical is gebaseerd op het boek ‘Tevje and his Daughters’ uit 1894 van de Russisch-joodse schrijver Scholom Aleichem. In 1966 kwam er een Nederlandstalige versie van ‘Anatevka’ uit in ons land, met Lex Goudsmit in de hoofdrol. De beroemde musical is terug op eigen bodem in een nieuwe Nederlandse versie en gaat dinsdag 23 december in de Goudse Schouwburg in première. Henk Poort (één van de Drie Baritons) speelt de rol van  Tevje. Daarna toert ‘Anatevka’ tot half juni door het land.

 

Anatevka gaat over een Joodse arme melkboer (Tevje) met vijf dochters. Hij wil vasthouden aan zijn eeuwenoude tradities, maar zijn dochters denken daar anders over: zij willen trouwen met de man van hun hart. Gesitueerd in een landelijk dorpje in Rusland, waar de situatie voor de Joden steeds grimmiger wordt. ‘Anatevka’ is een aangrijpende musical, maar ook romantisch, humorvol en met prachtige songs, zoals ‘If I Were A Rich Man’, ‘Sunrise, Sunset’ en ‘Matchmaker, Matchmaker, Make Me A Match’.

Lees ook:Bourtange, Anatevka in Oost-Groningen
Lees ook:Première ‘Fame’ in het Nederlands
Lees ook:Ciske de Rat: 13 Musical Awards nominaties
Lees ook:Galapremière musical Chicago
Lees ook:Première Footloose in Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>