Theaterfestival Boulevard in Den Bosch

IMG_20160524_150607Donderdag 6 tot en met zondag 16 augustus staat Den Bosch in het teken van de 31e editie van  Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch: hét internationale stads- en zomertheaterfestival van Zuid-Nederland, met theater, muziek, dans, straattheater en beelden kunst, met kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen. Het festival wordt donderdag om 19.00 uur officieel geopend op de Parade aan de voet van de Sint Jans Kathedraal. Vanaf dit plein doorkruisen bezoekers de stad naar de meest uiteenlopende locaties. Nieuw dit jaar zijn de drie boulevardroutes.

Zie ookDe Parade strijkt neer in Amsterdam.

Na de vondst van asbest is de oude mengvoederfabriek van De Heus als festivallocatie geschrapt. Naast de bekende Bossche theaters en concertzalen weet de organisatie ieder jaar bijzondere plekken te vinden. Er rijden gratis pendelbussen rond door de stad. Het festival is er niet alleen voor gerenommeerde artiesten, maar ook een broedplaats voor aanstormend talent. Programma: zie website. Tickets: zie website. Het festival beleefde in 1985 de eerste editie als rondreizend theaterfestival, ‘Boulevard of Broken Dreams’, in 1988 verdween ‘Broken Dreams’ uit de titel.

Lees ook:Theaterfestival Boulevard 2014 in Den Bosch
Lees ook:Theaterfestival Boulevard in Den Bosch
Lees ook:Theaterfestival Boulevard 2011 Den Bosch
Lees ook:Theaterfestival Boulevard Den Bosch
Lees ook:Festival Boulevard ‘s-Hertogenbosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>